Mansikkakiisseli yksi herkuistani, jota voisin syödä vaikka joka päivä, varsikin puurin kanssa kiisseli on ihanaa! Mutta harvoin jaksan tehdä sitä itse vaikka se on tosi helppoa ja nopeaa tehdä. Helpompi on vain mennä kauppaan ja ostaa kiisseli valmiina.
Etsin kaupasta sokeritonta kiisseliä tai mehukeittoa, mutta kaikissa sokerittomissa oli todella paljon makeutusaineita. En löytänyt yhtään luonnollista ja ilman mitään makeutusainetta olevaa kiisseliä, joten tein kiisselin itse.
Minun mielestäni mansikkakiisseli tai muukaan marjakiisseli ei tarvitse sokeria, koska marjat ovat jo itsessään niin makeita. Minä pakastan marjani myös ilman sokeria. Ennen luulin etteivät marjat säily pakkasessa ilman sokeria, mutta olin väärässä, ne säilyvät ihan yhtä hyvin kuin sokeroituinakin.
Tässä ohje helppoon ja terveelliseen kiisseliin:
Sokeriton mansikkakiisseli
5dl vettä (+1dl vettä)
2 1/2 rkl maissitärkkelystä
250g pakastemansikoita
-mittaa kattilaan 5dl vettä
-kuumenna vesi kiehuvaksi
-sekoita 1dl vettä ja maissitärkkelys keskenään
-kaada ohuena nauhana veden joukkoon ja skoita koko ajan
-kuumenna seosta kunnes se kiehahtaa
-lisää joukkoon mansikat ja keitä niin kauan kunnes mansikat sulavat
Tarjoile esimerkikis puuron kanssa, nam!
Ihania terveellisiä herkutteluhetkiä!
💗Ellu
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti